Skräck och action i topp när SF Anytime prisar årets största filmer

11 mars 2022

När SF Anytime summerar det gångna året och delar ut priser till årets favoriter i tv-soffan så toppas listorna av skräckfilmen The Conjuring: The Devil Made Me Do It och den 25:e Bond-filmen No Time To Die.

Representanter för de internationella och nordiska filmbolagen samlades under torsdagskvällen i Bonnierhuset på Sveavägen i Stockholm för SF Anytime Awards, den årliga gala där SF Anytime delar ut priset till de filmer som har hyrts ut och sålts mest under året som gått. Filmbolagen Warner och SF Studios var på plats och tog emot priserna för årets största hyrfilm respektive årets största köpfilm*.

- Det känns härligt att få samlas och hylla bra film. Efter två år av möten på distans och en allmänt tuff tid för filmbranschen, med nedstängda biografer och försenade filmer, så är vi glada att kunna träffas på det här sättet igen och fira filmerna som har skänkt människor glädje i hemmet, säger Michael Holmberg, chef för SF Anytime.

2021 års största hyrfilmer

  1. The Conjuring: The Devil Made Me Do It
  2. Tenet
  3. The Little Things

2021 års största köpfilmer

  1. No Time to Die
  2. En runda till (Druk)
  3. Raya och den sista draken (Raya and the Last Dragon)

- 2021 var ju ett ovanligt år på många sätt, även för filmbranschen, med digitala premiumpremiärer kort efter biopremiären. Vi har till exempel aldrig haft en skräckfilm i topp förr, men The Conjuring: The Devil Made Me Do It släpptes bara 45 dagar efter biopremiären och det uppskattades uppenbarligen av våra kunder, säger Peter Öhman, innehållschef på SF Anytime.

 

Kontakter

Michael Holmberg

Managing Director


Peter Öhman

Head of Content & Publishing